In English
Parhaimmat pieruvitsit | Liekkipieru.fiHuumoria pyllystä | Ollaan ihan liekeissä!
Netin hauskimmat pieruvitsit!
Liekkipieru.fi artikkeli | 30.09.2022


Kuvaillaan erilaisia pieruja | Liekkipieru.fiKuvan muokkaus: Liekkipieru.fi


Kuvaillaan erilaisia pieruja

Monet meistä pohtivat arkisten askareiden ja työkiireiden ohella, että millaisia pieruja on oikein olemassa. Tuo elimistöstä poistuva kaasu ei ole valmistunut yhden tietyn muotin mukaan, vaan siinä on aina erilaisia vivahteita. Pierun haju, rakenne ja jopa maku muotoutuu lopulta monen eri asian vaikuttamisen yhteistuloksesta. Tässä artikkelissa pyrimme tuomaan esille erilaisia pieruja ja pohdimme niitä myös syvällisemmin.

Märkä pieru

Tämä kaikille joskus sattunut niin sanottu märkä pieru tulee useimmiten täysin yllätyksenä. Kun on päästänyt antaumuksella kaasun tulla ulos, niin se onkin yllättäen kuulostanut ja tuntunut märältä. Sitten tarkemman tarkastelun tuloksena housuissa onkin vauhtiraidat tai ainakin vessapaperilla pyyhkäistäessä pakaroiden välistä, löytyykin merkkejä muustakin kuin pelkästä kaasusta. Märkä pieru onkin noin ollen yksi noloimmista pieruista.

Äänetön pieru

Pieru voi olla myös äänetön, mutta usein pieruun liittyy huomiota herättävä merkkiääni. Sen perusteella on mahdollista päätellä, kuka huoneessa tai hississä tai muussa suljetussa tilassa on pieraissut. Merkkiäänen tulosuunta ei ole suinkaan ainoa vihje. Äänissä on myös persoona- eli perskohtaisia eroja.

Äänetön pieru on yleisesti se kaikista pahimmalta haisevin pieru. Siksi sitä kutsutaankin monesti hiljaiseksi tappajaksi. Se pieni tuhnu, minkä päästää perssilmästä ulos, voi olla äänetön, mutta haju herättää huomion ja saattaa sulattaa jopa kynnet. Siksi äänettömän pierun päästäminen voi olla aina riskialtista, etenkin kumppanin kanssa peiton alla ollessa. Se ei siis takaa huomaamatonta kaasun poistoa.

Kova ja äänekäs pieru

Kova pieru herättää usein hilpeyttä ja ylpeyttä, ainakin äijä porukoissa. Miten tuo mahdollisimman kova ja äänekäs pieru oikein syntyy?

Tutkimusten mukaan peräaukko toimii ja värähtelee samalla tavalla kuin tyhjenevän ilmapallon kuminen suuosa. Äänen korkeuden määrittelee peräkanavan läpimitta. Ahdas peräaukko tuottaa korkeita ja piukeita merkkiääniä, leveä peräaukko matalampia pärähdyksiä. Istuva asento lisää painetta ja tehoja.

Arvostettu tiedemies on arvioinut pierun olevan ulostamisen rinnalla periaatteessa ”pikkujuttu” ja menevän vieläpä usein huumorin piikkiin. Siksi sitä varten ei ole määritelty omia suoritustiloja äänen voimakkuuden suhteen.

Äänekäs pieru noin ollen on täysin sattumaa, mutta siihen vaikuttaa toki edellä mainitut fysikaaliset syyt sekä olosuhteet. Pierun resonointia voi kokeilla auttaa pieremällä märät uikkarit jalassa, jolloin uimahousujen kangas toimii kuin kireä runmpukalvo.

Maistuva pieru

Se ei ole pelkkää legendaa että pieru voi maistua joltakin. Tämän on moni meistä varmasti todistanut ainakin kerran elämässään. Miltä pieru oikein maistuu vai onko se vain pelkkää mielikuvitusta?

Monet sulkevat suunsa visusti jos joku pieraisee vieressä. Noin voi varmistua, ettei omaan suuhun mene toisen kakkahituja tai muita epähygieenisiä entsyymejä.

Kyllähän se on niin, että pierun saapuessa suuhun ja pyöriessä kitalaessa sekä kielen makuhermoilla, voi siitä jopa päätellä edellisen lounaan, kaljan tai silkan paskan maun. Jokainen voi testata sitä seuraavalla kerralla siten, että pieraisee omaan kouraan ja siitä nopeasti kippaa kaasut suoraan suuhun maisteltavaksi. Tuo vaatii harjoittelua, niin kuin viinin maisteleminen. Jokainen kuitenkin voi oppia tuon taidon, jos oikein haluaa.

Yhteenveto pieruista

Varmasti eri tyyppisiä pieruja löytyy vielä paljon enemmänkin ja tulemme varmasti julkaisemaan tälle artikkelille jatkoa tulevaisuudessa. Sillä välin kannattaa tutustua pieruvitseihin ja etsiä niistä eri kuvauksia pieruista. Jos sinulta löytyy hyvää tietoa erilaisista pieruista, niin laita toki meille vinkkiä sähköpostitse.
Pierettää ja naurattaa!
Pierukupla yläosa

Popcornin tuoksuinen pieru

Jos sinulta pääsee pieru huoneessa, jossa on paljon ihmisiä, niin sano kovalla äänellä:

- Tuoksuuko täällä teistä popcorn?

Niin kaikki nuuhkaisevat ilmaa.


Lähettänyt: Pierumooses | 12.03.2023

Pierukupla alaosa
Liekitettyä pieruhuumoria | Liekkipieru.fi
Huumoria pierusta | Liekkipieru.fi
Pierut Youtubessa

Pieruvideoita

Liekkipieru -kanavalla julkaistaan parhaimpia pieruja ja siihen liittyvää huumoria. Hauskaa kuin mikä!

Uusin pieruvideoKlikkaa ja katso pieruvideoita


Katso video: Tulinen twerkkaus ja perse tulessa | Hengenvaarallinen pieruHengenvaarallinen pieru: Tulinen twerkkaus ja perse tulessa
Katso video: Maailman kovin patti | Voimakas pieruVoimakas pieru: Maailman kovin patti
Katso video: Miestä vahvempaa | Tulinen pieruTulinen pieru: Miestä vahvempaa
Katso video: Kusit minun sohvalle | Raikastava pieruRaikastava pieru: Kusit minun sohvalle

Pysy kuulolla ja tilaa Liekkipierun kanava


Piristä arkeasi ja astu Liekkipierun kanavalle klikkamalla linkkiä ja voit sieltä myös tilata kanavamme: Liekkipieru Youtube.
Tilaa Liekkipieru Youtube -kanava tästä
[ Siirry pieruvideot sivulle tästä ]
Juu Tuupi pieruja

Jaa Liekkipieru.fi
Facebookissa & Twitterissä:

Jaa Liekkipieru.fi FacebookissaJaa Liekkipieru.fi Twitterissa
Netin hauskimmat pieruvitsit!

Liekkipieru artikkelit


Miten saada pierun haju pois | Liekkipieru.fi

Miten saada pierun haju pois 16.09.2022
Tarinoita noloista pieruista 25.08.2023
Mikä aiheuttaa polttavia pieruja? 01.09.2022
Mitä on stand-up komedia? 14.07.2022
Pierut - Miksi ja miten? 14.07.2022
Onko pierujen pidättämisessä mitään järkeä? 08.01.2024
Vaarallisimpia ja pahimpia pieruja 08.11.2022
Parhaat pieruaiheiset pelit 19.07.2024
Kaikenlaista asiaa liekkipieruista 13.03.2024
Asiaa pieruista, kaikki mitä olet aina halunnut tietää 12.10.2022
10 historiallista pierua 04.01.2023

Pierettää ja naurattaa!

Yhteydenotto & tiedustelut:


Pieruhuumoria, ollaan ihan liekeissä!