Parhaimmat pieruvitsit | Liekkipieru.fiHuumoria pyllystä | Ollaan ihan liekeissä!
Netin hauskimmat pieruvitsit!
Liekkipieru.fi artikkeli | 12.10.2022


Asiaa pieruista, kaikki mitä olet aina halunnut tietää | Liekkipieru.fiKuvan muokkaus: Liekkipieru.fi


Asiaa pieruista, kaikki mitä olet aina halunnut tietää

Pieru, tuo jalo kaasu, mikä kuuluu jokaisen meidän elämään päivittäin. Mutta mitä pieru oikein on ja mitä kaikkea siihen liittyy?

Pieru on kaasua, jota vapautetaan peräaukon kautta nopeasti ja usein äänekkäästi. Osa tuosta kaasusta on peräisin syödessämme ja juodessamme niellystä ilmasta ja osa siitä muodostuu ruoansulatuksen sivutuotteena. Noin 99 prosenttia pierusta on täysin hajuttomia aineita: typpeä, happea, hiilidioksidia, vetyä ja metaania.

Pieru on yhtäaikaa sekä hauskaa että noloa. Se on täysin luonnollista, mutta silti loukkaavaa. Joskus pieru on jopa kipeä. Se hyökkää aisteihimme vastenmielisellä hajullaan ja tarjoaa samalla kaivattua vapautusta.

Pieru voi ilmoittaa läsnäolostaan ​​anteeksiantamattomalla, jylisevällä äänellä tai viipyvällä, hauskalla melodialla.

Joskus tekijän suureksi helpotukseksi pieru voi jäädä huomaamatta. Sitä pidetään sekä töykeänä että karkeana – jotain, mitä sinun ei yksinkertaisesti pitäisi tehdä muiden ihmisten kanssa.

Mikä oikein aiheuttaa pieruja?

Ilmavaivat on normaali fysiologinen prosessi, joka tapahtuu, kun paksusuolen bakteerit metaboloivat ruokavaliossamme asioita, joita aineenvaihduntamme ei pysty käsittelemään. Kehollamme on kaksi prosessia kaasun poistamiseksi: röyhtäily ja ilmavaivat. Jos emme päästäisi kaasuja ulos, räjähtäisimme!

Röyhtäily

Röyhtäily suun kautta johtuu enimmäkseen nielemästämme ilmasta ja se vapauttaa kaasua ylemmästä ruoansulatuskanavasta, eli mahasta ja ruokatorvesta. Jos pierua pidättää liian kauan, kaasut imeytyvät suolistosta verenkiertoon, sieltä keuhkoihin ja lopulta suun kautta ulos. Niinpä, suun kautta!

Ilmavaivat

Ilmavaivat esiintyvät alemmassa maha-suolikanavassa, mitkä poistuvat sitten peräaukon kautta pois.

Mitkä ruoat ja juomat aiheuttavat kaasua?

Joillakin ihmisillä on vaikeuksia metaboloida sokereita ja hiilihydraatteja. Jos potilaalla on jokin sairaus, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä, voimme suositella potilasta ottamaan käyttöön vähäisen FODMAP-ruokavalion.

FODMAP:t (fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit ja monosakkaridit ja polyolit) ovat hiilihydraattityyppejä, jotka voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia, kuten kaasua, vatsakipua, turvotusta, ummetusta ja ripulia.

seuraavat elintarvikkeet aiheuttavat ilmavaivoja

- Sokerit (glukoosi, laktoosi ja fruktoosi)
- Pavut
- Juomana omenamehu ja maito
- Maitotuotteet (juusto ja jäätelö)
- Hedelmät (omenat, päärynät ja luumut)
- Sorbitoli, mannitoli ja ksylitoli
- Vihannekset (parsa, kaalit, sipuli)
- Täysjyvävilja (leseet ja täysjyvä)

Miksi jotkin pierut sattuvat?

Kun ihmiset tuntevat olonsa turvotuksi ja kokevat kaasukipua, se ei välttämättä johdu siitä, että ihmisellä on enemmän kaasua, vaan siitä, että kaasu jää loukkuun eikä pysty liikkumaan kunnolla suoliston läpi. Kun lopulta pakkautunut pieru pääsee ulkoilmaan, niin voimakas paine saattaa pärisyttää anusaukkoa kivuliaasti.

Pieru pärisyttää sulkijalihasta, koska se varsin vauhdikas kaveri. Pierun voi edetä jopa 3 metriä sekunnissa ja jos pieru jatkaisi samaa vauhtia pitkän aikaa, olisi se tunnissa päässyt lähes 11 kilometrin päähän paukauttajasta. Onneksi pieru ei kuitenkaan liiku kovin kauas, se vain leijailee ilmassa ja samalla laimentuu sekoittuessaan ilman kanssa.

Naisten pierut haisevat pahemmalta kuin miesten

Miehet ovat keskimäärin naisia suurikokoisempia, jolloin myös heidän pierunsa ovat suurempia eli niissä on enemmän kaasua. Mutta hajun suhteen kyse on enemmänkin laadusta kuin määrästä. Tutkimusten mukaan naisten pierut sisältävät enemmän rikkivetyä, jolla on voimakas mädäntyneen kananmunan haju.

Naisten pierut eivät siis haise ruusuilta, vaan pahemmalta, mikä on todistettu sekä kaasuanalyysilla että hajuaistiin perustuvalla mittauksella. Jälkimmäisenä mainittu testi on suoritettu niin, että koehenkilöt ovat pieraisseet astiaan ja analysoijat ovat arvioineet tuotoksen hajua nuuhkimalla aromeita.

Toisaalta miehet kompensoivat hajueroa piereskelemällä useammin, mihin ei ole mitään fysiologista syytä. Miehet eivät vain yleisesti ottaen häpeile pieremistä yhtä paljon – jos lainkaan.

Oma pieru haisee parhaimmalta

Kyllä se vanha turkkilainen sananlasku pitää paikkansa, että oman pieru haisee parhaimmalta. Toisten pieruja haistellessa nenä kyllä helposti nyrpistyy ja voi aiheuttaa kakomisrefleksin.

Kun pieru pääsee itseltä tai toiselta, niin kyllä aivot tietävät, että kohta haisee. Oman pierun haju ei ole läheskään niin yllättävä kun toisen päästämä pahanhajuinen tuhnu. Monesti omaa pierua on hauska haistella, niin voi muistella mitä tuli syötyä aiemmin. Toisinaan omatkin pierut yllättävät ja aiheuttavat huomattavaa pahoinvointia, etenkin jos on syönyt jotain mikä kaasuuntuessa tuottaa kunnon lemut. Ainakin tuolloin tietää, että on syönyt kunnon kebab annoksen tai tulisia hot wingsejä.

Onko märkää pierua olemassa?

Kyllä tavallaan on. Itse pieru ei kaasumaisen olomuotonsa vuoksi ole märkää, mutta kovan pierunpaineen johdosta voi rupsahtaa jotain epämukavaa housuihin. Todisteena usein on jarrutusjäljet alushousuissa, että nyt on ollut märkä pieru. Pienen pienet stringit toimivat taas pierun ja sen mukana tulleen tavaran liikenteenjakajana, jolloin housuista tai sohvalta löytyy kaksi erillistä jälkeä märästä pierusta.Pierettää ja naurattaa!
Pierukupla yläosa

Pieru markkinoilla

Pekka oli markkinoilla myymässä perunoita, kun häneltä äkkiä pääsi valtava pieru. Kaikki markkinoillaolijat räjähtivät nauramaan. Pekka palasi kotiin häpeissään. Häntä hävetti niin kauheasti, että hän lähti kotikaupungistaan ja kierteli ympäri maailmaa vuosikaudet. Viimein hän uskaltautui palaamaan kotikaupunkiinsa luulleen häpeällisen tapahtuman jo unohtuneen. Kotikaupunki oli muuttunut. Taloja oli purettu ja uusia oli rakennettu. Markkina-aluekin oli aivan erinäköinen. Sen reunaan oli ilmestynyt uusi rakennus. Pekka rohkaisi itsensä ja kysyi eräältä mieheltä:
– Milloin tuo talo on rakennettu?
– On siitä jo aikaa. Se rakennettiin kuusi vuotta, kaksi kuukautta ja kahdeksan päivää sen jälkeen, kun Pekka pieraisi markkinoilla.


Lisätty: 21.09.2021

Pierukupla alaosa
Liekitettyä pieruhuumoria | Liekkipieru.fi
Huumoria pierusta | Liekkipieru.fi
Pierut Youtubessa

Pieruvideoita

Liekkipieru -kanavalla julkaistaan parhaimpia pieruja ja siihen liittyvää huumoria. Hauskaa kuin mikä!

Uusin pieruvideoKlikkaa ja katso pieruvideoita


Katso video: Miestä vahvempaa | Tulinen pieruTulinen pieru: Miestä vahvempaa
Katso video: Kusit minun sohvalle | Raikastava pieruRaikastava pieru: Kusit minun sohvalle

Pysy kuulolla ja tilaa Liekkipierun kanava


Piristä arkeasi ja astu Liekkipierun kanavalle klikkamalla linkkiä ja voit sieltä myös tilata kanavamme: Liekkipieru Youtube.
Tilaa Liekkipieru Youtube -kanava tästä
Juu Tuupi pieruja

Jaa Liekkipieru.fi
Facebookissa & Twitterissä:

Jaa Liekkipieru.fi FacebookissaJaa Liekkipieru.fi Twitterissa
Netin hauskimmat pieruvitsit!

Liekkipieru artikkelit


Vaarallisimpia ja pahimpia pieruja 08.11.2022
Asiaa pieruista, kaikki mitä olet aina halunnut tietää 12.10.2022
Kuvaillaan erilaisia pieruja 30.09.2022
Miten saada pierun haju pois 16.09.2022
Mikä aiheuttaa polttavia pieruja? 01.09.2022
Mitä on stand-up komedia? 14.07.2022
Pierut - Miksi ja miten? 14.07.2022
Pierettää ja naurattaa!

Yhteydenotto & tiedustelut:


Pieruhuumoria, ollaan ihan liekeissä!